MTB Maraton Miercurea Ciuc

Parteneri

Főoldal


Korcsoportok és díjak

     A FRC szabályzatának 22.5 alpontja értelmében: csak a Bajnoki Futamban iratkozott és a technikai gyűlésig részvételét validált versenyzők indulhatnak a futamon.
A technikai gyűlés szombaton, augusztus 31-én 20 órakor lesz, a start helyszínén.


2019

Ez a verseny kihívás minden hegyikerékpáros számára aki kedvet és tehetséget érez ahhoz, hogy a Csíki Havasok festői tájain nem mindennapi akadályokat lekűzdve teljesítse a maratoni/félmaratoni távot. A pályavonal terve bajnokunk Kelemen Árpád hozzáértését és sok éves tapasztalatát dicséri.
MI több, mintegy elismerésként a 2019 szeptember 1-én megrendezésre kerülő rendezvényünk a Román Nemzeti Bajnoki Futamnak ad majd helyet.

       A verseny szervezője: Siculus Alpin Club és Siculus Cycling Club,  társszervező:Román Kerékpáros Szövetség és a Hargita Megyei Ifjusági és sportigazgatóság

       Esemény időpontja: 2019 szeptember 1

      Start a Szabadság térről, ahonnan a közlekedési rendőrség által biztosított útszakaszon felvezető autóval a versenyzőket a Somlyói hegyek lábáig kísérjük, ahol megkezdődik az igazi harc a “magasságokkal”

        Útvonal: 35 km , 70 km


        Az útvonal kialakításában figyelembe vettük azt a tényt, hogy mindkét táv pályavonala kerékpárral 100%-ban járható legyen a tapasztalt kerekezők számára, ugyanakkor a kevésbé tapasztalt, kezdő kerékpározók számára is leküzdhető legyen.

        Az útvonal a Csíki Havasok festői tájain vezet  bükk és fenyőerdőkön keresztül, havasi legelőkön át 1493 méteres magasságba, a Szellő tetőn át, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Pogány Havasok és Szép Havasok vonulatára, mely minden erőfeszítést kárpótol. Az adrenalin szintet növelvén a pályavonal végén egy igazi csemege várja az extrém ereszkedők szerelmeseit, Somlyó hegyének déli oldalán, a helyi DH szakosztály versenyzői által épített edzőpályáján vezet az útvonal, igazi “single track” megtűzdelve egy valódi DH pálya minden tartozékával.

Sponsori